Во Велес вечерва започнува 19. издание на Фестивалот на античка драма Стоби

Во Велес вечерва започнува 19-тото издание на Фестивалот на античка драма Стоби. Љубителите на театарот во следните две недели ќе имаат можност да видат неколку квалитетни претстави од домашната и од странската тетарска сцена. 

Повеќе за фестивалот од разговорот на колегата Владимир Тевчев со директорот на велешкиот театар Сашо Димовски...