Во пресрет на Мајските оперски вечери

Најновото издание на емисијата Неделен микс беше исполнето со теми од областа на музиката и книжевноста.

Во пресрет на Мајските оперски вечери, нашата колешка Марија Латиновска беше на проба во Националната опера и балет каде разговараше со солистите од операта “Норма” која премиерно ќе биде изведена на 9ти мај.

Драматургот Катерина Момева ни кажа како изгледал процесот на создавање на нејзината најнова книга.