Во предвечерие на изборите Владата со корона-уредба ќе ги помага терестријалните телевизии

По неколку месечни препукувања до ниво на уцена и бојкот – Владата во предвечерието на изборите донесе уредба со која ќе ги помогне петте национални телевизии. Со уредбата се опфатени уште неколку локални и регионални станици – оние што емитуваат сигнал преку терестријален мултиплекс.

Претставниците на Владата во време кога беа опозиција остро го критикуваа односот на Груевски кон медиумите, велеа дека пласира државни пари за да ја купи наклонетоста на сопствениците на медиумите. Сега помошта се објаснува со корона - кризата.