Во недела ќе се трча HalkEco Скопје Трча 10КМ
Foto

Во недела ќе се трча HalkEco Скопје Трча 10КМ

Традиционалната трка HalkEco Скопје Трча 10КМ оваа година ќе се одржи на 13ти јуни, во недела, со почеток од 7:30 часот. Стартот и целта на овогодинешната десет километарска трка ќе бидат на улицата Илинденска, пред фонтаната Лотос. Оваа брза улична трка повторно ќе ги исполни скопските улици со спортски и позитивен дух.

Стартните пакети учесниците ќе може да ги подигнат во петок и сабота, на 11 и 12 јуни, во период од 12:00 до 19:00 часот, во кугланата на СРЦ „Борис Трајковски“. Натпреварувачите, пред стартот на трката ќе бидат поделени во пет стартни боксови, согласно одбраното време за трчање и ќе трчаат еден круг.

0 Коментари

Остави коментари