Во Крушево се одржа првото СРС ОЗОН издание на првенство во параглајдинг

Баки Шакировски поранешен тим-лидер на македонската репрезентација во Студио 10 рече дека во Крушево имало голем број на натпревари во светски рамки и годинава се одржа СРС превенство.

Натпреварувачите се ограничени во една категорија до 600 кубика. Тоа значи дека има поделба во категорија на глајдери. На овој натпревар се натпреваруваат само во таа категорија. Македонија нуди одлични услови за овој спорт, особено Крушево ко важи за свески центар. Има конфигурација на теренот и нуди планинско, долинско летање. Стартот е многу близок. Овој натпревар е нов и почнува од кај нас. Неколку пати времето не ни се погоди. - рече Шакировски.