Во Франција 13.000 новозаразени, 215 починати

Во Франција, во последните 24 часа се регистрирани 13.157 нови случаи на коронавирус, а починале 215 лица, соопшти Министерството за здравство.

Во Франција воспоставени се строги ограничувачки мерки за контрола на коронавирусот.

Повеќе од 2,1 милиони луѓе се заразени, а 48,732 починале од почетокот на пандемијата.