Во декември 66,1 отсто од потрошената струја од домашно производство
Foto

Во декември 66,1 отсто од потрошената струја од домашно производство

Во декември лани во земјава вкупно се потрошени 798.920 мегават часови електрична енергија, 32,380 милиони нормални кубни метри природен гас, 593.973 тони јаглен и 95.489 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 66,1 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 97,3 отсто од вкупно потрошениот јаглен се употребени за производство на струја.

0 Коментари

Остави коментари