Во Британија за 24 часа дадени повеќе од 600.000 вакцини

Повеќе од 600.000 вакцини против коронавирус се дадени во  последните 24 часа во Велика Британија, соопштија властите.

Според нив, во петокот на британските граѓани им биле дадени 119.306 први дози и 485.421 втора доза вакцина.

Во истиот период, регистрирани се 2.206 нови случаи на коронавирус и 35 починати.