Во Битола светиот крст во рацете на Никола Свенчев
Foto

Во Битола светиот крст во рацете на Никола Свенчев

Никола Свенчев го фати светиот крст кој беше положен во осветените води на храмот „Св. Великомаченик Димитриј“ во Битола.

Триесетина битолчани се обидоа да дојдат до светиот крст кој во црковниот базен го положи митрополитот Петар, а Свенчев беше најсреќниот.

„Шести пат скокам по крстот, четирипати го имам фатено. Ова е господова волја, и затоа во моите раце е светиот крст“ изјави Свенчев кој на оваа манифестација учествува уште од 2011 година.

0 Коментари

Остави коментари