Во 21от век балканскиот бисер, градот Охрид се соочува со многу проблеми

На претстојните предвремени локални избори и Охрид, покрај Ново Село и Дебар треба да добие официјален нов градоначалник. Градот кој е под заштита на УНЕСКО, во 21-от век се соочува со сериозни проблеми. Зборуваме за Охрид, градот кој е ризница на непроценливо, културно, религиозно и историско богатство, се соочува со проблемот на масовното иселување и миграциите. Истовремено, Охрид е уникатен пример за општина, чија сметка со години во континуитет е под блокада.

За градот кој се нарекува балкански бисер, за проблемите и решенијата, зборуваме со кандидатите за градоначалник на Охрид, Михаил Трендафилов од ГДУ, Константин Ѓеоргиевски од СДСМ, Митре Милошевски од ВМРО-ДПМНЕ и Стевче Стевоски од Демократи.