Внатрепартиските превирања во ВМРО-ДПМНЕ

Женски пуч во ВМРО-ДПМНЕ. И дел од јуниорите на опозицијата се против лидерот. Дали Мијалков е инспиратор на оваа внатрепартиска битка? Како ВМРО-ДПМНЕ ќе се консолидира откако по Преспанскиот договор беше изолирирана од странците и сестринските десни партии во Европа? Влијателни политичари говорат и за амнестијата и за помирувањето. Колумна на писателот Митко Гогов во срцето на Струмица. Фактор - магазин ве доближува до разликите.