ВМРО-ДПМНЕ: Ваква карантинска одлука владата требаше да донесе и за Велигден
Foto

ВМРО-ДПМНЕ: Ваква карантинска одлука владата требаше да донесе и за Велигден

ВМРО-ДПМНЕ во однос на одлуката за полициски час смета дека ваква слична мерка Владата требаше да донесе и за Велигденските празници. ВМРО-ДПМНЕ смета дека беше грешка што Владата спречи прославување на Велигден.

И тогаш и денес сметаме дека таквата строга мерка од повеќедневен полициски час ги нарушува човековите слободи и права, особено што потребно е да се отвори дебата и направи проценка за ефикасноста на превземените мерки, бидејќи и покрај нив бројот на заразени се зголемува.

0 Коментари

Остави коментари