ВМРО-ДПМНЕ: Новиот директор на РЕК Битола Матески нема познавање од енергетика
Foto

ВМРО-ДПМНЕ: Новиот директор на РЕК Битола Матески нема познавање од енергетика

- Ставање на хармоникаш на чело на РЕК е гума за спасување за Ковачевски и одбегнување на одговорност. Ново поставениот директор на РЕК Битола Пеце Матески пред само неколку месеци беше поставен за директор на Термоелектраната, во која во изминатиот период се случија најголем број на хаварии. Матески од претходно работно искуство има искуство како комерцијалист на гуми за џвакање и како хармоникаш по кафеани и ресторани. Деградирачки е РЕК да го води човек кој нема никакво познавање од енергетиката, ниту реално искуство од областа. Опасност по безбедноста на земјата е на чело на најголемиот енергетски капацитет наместо енергетичар од праска да имаме хармоникаш. 16.5 милиони евра треба да се платат за злоупотреби од европската мрежа за само еден месец. 11 милиони се потрошени за набавка на струја, плус уште 12.1 милиони евра за десетневен париод. - велат од ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари