ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски да си даде оставка, чудно е што денеска држи состаноци за предлози кои претходно ги одби

ОД ВМРО ДПМНЕ пак велат дека не знаат зошто и по кој повод Димитар Ковачевски свикува состанок на највисоките партиски тела кога тие ги одбиле неговите предлози.

Во одлуката на Ковачевски засвикување на извршен и Централен одбор препознаваат само нервоза.

Од партијата велат и дека доколку би биле дел од власта, ќе се погрижат дуи подолго да биде во опозиција.