ВМРО-ДПМНЕ: Кацарска судството и Русковска обвинителството се симболи на заевизмот
Foto

ВМРО-ДПМНЕ: Кацарска судството и Русковска обвинителството се симболи на заевизмот

Македонија е заробена држава. Заробена од заевизмот, систем на владеење кој ја укина правната држава и владеењето на правото во Македонија, обвимнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.
„Македонија е единствената држава во демократска Европа во која во 21 век во затворите се уште има политички затвореници, луѓе кои таму се наоѓаат само поради различните политички ставови со Зоран Заев. Кацарска судството и Русковска обвинителството се симболи на заевизмот, симбол на неостварените ветувања за правда во Македонија, симболи на политичкиот реваншизам кој не бира средства и начини за вршење тортура врз оние кои мислат поинаку од власта“ - се наведува во соопштението кое го испратија од партијата.

 

0 Коментари

Остави коментари