ВМРО-ДПМНЕ: Енергетиката не страда од непогоди, туку од неспособноста на СДСМ
Foto

ВМРО-ДПМНЕ: Енергетиката не страда од непогоди, туку од неспособноста на СДСМ

Од ВМРО-ДПМНЕ денеска со обвинување за СДСМ за случувањата со поплавата во РЕК Битола.

Оттаму велат дека јавноста треба да знае дека поради како што велат немање на доволни количини на јаглен, уште од 18 јули 2020 година РЕК Битола работи само со еден блок, а според плановите од 15 јули требало да работат сите три блока.

0 Коментари

Остави коментари