Власта амандмански ќе ја вметне „Северна“ во резулуцијата
Foto

Власта амандмански ќе ја вметне „Северна“ во резулуцијата

Власта со амандман планира да ја вметне придавката Северна во резулуцијата за црвените линии предложени од ВМРО-ДПМНЕ. Според амандманот до кој што дојде тв 24 власта планира да ја вметне придавката Северна на три места.

Во резулуцијата амандманот е адресиран до претседателот на собранието Талат Џафери. Власта и опозицијата на денешната седница се договорија  резулуцијата која што ја поднесе ВМРО-ДПМНЕ за македонските црвените линии во спорот со Бугарија да биде пред пратениците веднаш по завршување на ребаланост за буџетот.

0 Коментари

Остави коментари