Владо Момировски, директор на Еко центар 97 за тв 24: Се е собрано и ставено под контрола
Foto

Владо Момировски, директор на Еко центар 97 за тв 24: Се е собрано и ставено под контрола

Истекувањето се случило на локација каде одредена фирма од Скопје препакува и отстранува историски отпадни хемикалии во течна состојба кои се неупотребливи и останати од поранешната фабрика, а кои се извезуваат во странство. Владо Момировски, директор на Еко центар 97 за тв 24 изјави дека се е под контрола и дека се е собрано во специјални буриња, спремно за извод и вентилот е поправен. Вработените се повлечени од фабриката.

0 Коментари

Остави коментари