Владата утре одлучува за замрзнување на цените на јајцата, шеќерот и оризот

Анализите што ги прават надлжените за овие производи се веќе готови и се очекува на утрешната владина седница да бидат разгледани и да се донесе одлука.

Владата претходно ја замрзна цената на лебот на 33 денари, а потоа ги намали цените на тестенините за 15%, а на млечните производи за 10%. Ваквите цени ќе важат до крајот на мај.

На ваков начин, власта се обидува да ја влијае на намалување на инфлацијата, која во февруари годинава изнесуваше 16,7 отсто, во однос на истиот месец лани.