Владата си зададе нов рок - до крајот на 2026 година треба да се изгради автопатот Кичево-Охрид

Владата одреди нов краен рок до крајот на 2026 година за изградба на автопатот Кичево – Охрид. Автопатот првично беше предвиден да биде готов до 31 декември 2023 година, но се пролонгираше неговата изградба.

Причина за новото пролонгирање на рокот за изградба се 13 нови свлечишта што се појавиле на трасата, како резултат на првичниот несоодветен проект и предвремен почеток на изградба на оваа делница“, стои во соопштението на владата.