Владата расправа за “одмрзнување” на цените на производите, ќе има ли поскапувања?

Владата во овие моменти на седница го разгледа ребалансот на буџетот, и расправа и околу потребата од евентуално продолжување на кризната состојба.

Министерот за економија апелира до граѓаните да не стравуваат зашто, како што рече, земјава располага со сите прехранбени производи во доволни количини затоа министерството предлага да нема дирекно замрзнување на цените.

Ова во пракса значи дека многу основни прехранбени производи кои досега имаа заштитени цени ќе може да поскапат..