Владата ќе ја менува законската регулатива за да се стави крај на проблемот со кучињата скитници

Гостивар се уште е во тага по смртта на 17-годишната Џехја Меџити, која во понеделникот вечерта се удави во водите на Вардар, бегајќи од улични кучиња. Оовој немил настан е доказ само колку проблемот е вон контрола, реагираше здружението Анима Мунди. Владата ќе ја менува законската регулатива за да се стави крај на проблемот со кучињата скитници. Дебата со Зоран Атанасов, директор на агенцијата за храна и ветеринарство, Васко Лазаревски, советник во град Скопје, Столе Велковски, од здружението Анима Мунди. Во дебатната емисија и директни линковски вклучувања