Владата го разреши Бучковски

Владо Бучковски кој беше поставен за специјален претставник на Македонија за Бугарија е разрешен од својата функција, потврди портпаролот на владата.

Владата на Зоран Заев на крајот на 2020 година го именуваше Бучковски за специјален претставник за Бгарија во време кога се отвори спор меѓу двете земји.

На крајот на  2021 година, владата му го продолжи мандатот како олеснувач на дијалогот меѓу Скопје и Софија.