ВИДЕОЛОТАРИЈА СО ТРАДИЦИОНАЛНА КРВОДАРИТЕЛНА АКЦИЈА

Негувајќи ги заложбите за општествена одговорност, тимот на Видеолотарија Касинос Австрија во хумана мисија. Во Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, ја реализиравме крводарителната акција, која е убава традиција веќе неколку години. 

Видеолотарија Касинос Австрија во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, ја реализираше традиционалната акција на дарување крв. Согласно сите протоколи, со голема претпазливост и почит кон мерките за заштита во време на пандемија, вработените даруваа крв. 

Крводарителната акцијата, веќе е убава хумана традиција, која ја практикуваме двапати годишно како колектив, додека голем дел од вработените практикуваат и индивидуално да поддржуваат вакви хумани активности. 

Екипата на Институтот за трансфузиона медицина од Скопје не ја криеше благодарноста и задоволството од подарените крвни единици во услови на пандемија. 

#ИграјЗаЗабава #ИграјОдговорно