ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА СПОНЗОР НА МОТОЦИКЛИСТИЧКИ ШАМПИОН ХРИСТИЈАН БУЗАЛКОВСКИ

Видеолотарија Касинос Австрија со спонзорство од 2.500,00 евра го поддржа македонскиот мотоциклистички шампион Христијан Бузалковски за учество на БМУ Европскиот шампионат во брзински мотоциклизам.

Видеолотарија во своите заложби за поддршка на македонскиот спорт, донесе одлука за спонзорство на македонскиот мотоциклистички шампион Христијан Бузалковски, кој е член на Здружение Мото клуб SEVENTY ONE TEAM Скопје. Средствата во износ од 2.500 евра, ќе му овозможат учество на меѓународни шампионати.

Според преостанатиот календар за тековната 2022 сезона, Бузалковски ќе се натпреварува од 23.09 до 25.09 во Навак, Србија, а потоа од 21.10.до 23.10 во Серес Грција. Бузалковски претходно има 8 победи од 8 трки во БМУ Европскиот шампионат во брзински мотоциклизам.

Спонзорство е дел од стратегијата на Видеолотарија Касинос Австрија како општествено одговорна компанија да ги поттикне спортските навики и да го негува развојот на спортскиот дух кај младите.