(Видео) Новинарката на ТВ24 Христина Беловска гласаше во изолација

Новинарката на ТВ 24 Христина Беловска гласаше од својот дом во изолација.

Во краток видео запис го документираше целиот процес на гласање, кој за прв пат се спроведува во Македонија. Од моментот на пристигнување на посебната изборна комисија, целиот тек на гласање и затворање на гласачката кутија.

Членовите на избирачкиот одбор кои учествуваа во овој изборен ден беа облечени во медицински мантили, ракавици, визири.

Во видео материјалот погледнете како изгледа гласање на граѓани кои се во изолација поради Ковид-19.