Вевчански карневал
Foto

Вевчански карневал

Вевчани деновиве е центарот на Македонија. Пулсира во знакот на хуморот, сатирата, но и отворената критика кон негативното во секојдневието, кон општеството, светот, сето прикажано низ колоритните маски што се дел од годинашното издание на познатиот вевчански карневал, што годинава се одржува под мотото „Напрај се василичар“. Сите подготовки се завршени, маските се чуваа во тајност до последен момент.

0 Коментари

Остави коментари