Вештачкото срце стана реалност и во Македонија
Foto

Вештачкото срце стана реалност и во Македонија

Вештачкото срце стана реалност и во Македонија. Како изгледа, како се вградува и функционира, колку вештачкото срце го продолжува животниот век? За најкомплексниот оперативен зафат во кардиохирургијата кој чини 100-тици илјади евра. Во 24 анализа гостуваат кардиохирургот Жан Митрев и супспецијалист кардиолог д-р Тања Анѓушева од Клиниката на Митрев.

0 Коментари

Остави коментари