Вечерва во Трилинг

Измените на Кривичниот законик му ЈА отвори можноста  на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски да се пресмета со екс премиерот Груевски  затоа што сo измените се отвoри патот за застарување на делата кои се водат против поранешниот лидер на партијата, оценува главниот уредник на македонската редакција на Дојче Веле Борис Георгиевски. 

Поранешната судијка во Врховниот суд, Вера Коцо смета дека измените на Кривичниот законик се удира директно врз Правниот систем, додавајќи дека со ваквиот потег судските предмети кои ги отвори СЈО паѓаа во вода.