Вечерва Скопје потона во смог и магла, висока загаденост и во Кавадарци

Вечерва повеќе општини од метрополата потонаа во смог и магла. Мерните станици регистрираат високи вредности на загадување во Лисиче, Карпош и Гази Баба. Во Кавадарци беа измерени 680 микрограми на кубен метар пм 10 честички.