Вакцината на „Новавакс“ развивала повеќе антитела отколку што имаат оздравените од ковид-19
Foto

Вакцината на „Новавакс“ развивала повеќе антитела отколку што имаат оздравените од ковид-19

Вакцина на „Новавакс“ развива повеќе антитела отколку што имаат оздравените од ковид-19. Ефикасноста на вакцината ќе се испитува кај 9.000 возрасни британци помеѓу 18 и 85 години, во последните три месеци од годинава.

Американската фармацевтска компанија „Новавакс“ денеска објави дека Велика Британија ќе купи 60 милиони дози од нејзината вакцина против коронавирус за да ја тестира во трета фаза во земјата.

Како што пишува Ројтерс, студијата ќе биде изведена на 9.000 возрасни британци помеѓу 18 и 85 години. вакцините во Британија ќе стасаат во првите три месеци од следната година, додека третата фаза од испитувањата се очекува да почне во последните три месеци од годинава.

0 Коментари

Остави коментари