Утре посебен сообраќаен режим на Водно поради атлетска трка

Утре со почеток во 10 часот поради најавена атлетска трка, полицијата ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот на планината Водно.

 

Рутата на движење на атлетската трка е од долниот паркинг на Средно Водно по регионалниот пат (Р2138) до Манастирот Свети Пантелејмон и обратно.

Сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници. МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива настанот.