Утре парада на гордоста во Скопје

Утре ќе се одржи втората парада на гордоста во Скопје. Организаторите велат дека ова е настан за сите поддржувачи на борбата за еднаков третман на сите луѓе за посолидарно, похумано и поправедно општество.

Биљана Секуловска разговараше со Елена Петровска од Националната мрежа против хомофибија и трансфобија: