Утре ново задолжување-двојно повеќе отколку што треба да биде раздолжувањето
Foto

Утре ново задолжување-двојно повеќе отколку што треба да биде раздолжувањето

 

Кај домашните банки и осигурителни компании државата утре ќе се задолжи за нови 21 милион евра, а следниот ден ќе врати речиси двојно помалку 11.5 милиони. До крајот на годината ќе има уште едно задолжување преку записи и обврзници на домашниот пазар. Со буџетот за следната година јавниот долг ќе се зголеми за нови 600 милиони евра и ќе стигне до 54,2 проценти од БДП.

0 Коментари

Остави коментари