Усеин Болт загуби 12 милиони долари поради банкарска измама

Исчезнаа пари од сметката на Усеин Болт, осумкратниот олимписки шампион во јамајканската инвестициска компанија „Stocks and Securities Limited“ (SSL).

Според адвокатот на Болт, Линтон Гордон, околу 12.000 долари ги нема на сметката на заштедите на поранешниот спортист.

Јамајканската комисија за финансиски трансакции веќе назначи нов привремен управник во SSL.

Болт има намера да поднесе тужба до Врховниот суд во Кингстон доколку парите не бидат вратени во рок од осум дена.