Ѓурчевски за тв 24: Во овој случај ги видовме сите позитивности и негативности на институциите
Foto

Ѓурчевски за тв 24: Во овој случај ги видовме сите позитивности и негативности на институциите

Аналитичарот и поранешен функционер во МВР Љубомир Ѓурчевски во емисијата 24 анализа потенцираше дека овој чин со самопријавување на Мијалков во обвинителството е позитивна светла точка и укажува дека ќе биде надмината неказнивости на високите политичари.

„Дали се случи пребрза реакција на органите, тука имавме можност да ги видиме сите позитивности и негативности на институциите, сите системски проблеми на правосудството излегоа преку овој случај.“ - изјави Ѓурчевски.

Смета дека треба истрагата да продолжи и да се утврдуваат сите причини и кои институции ја довеле во заблуда јавноста со ваквиот случај.

0 Коментари

Остави коментари