„УНИ Банка” АД Скопjе со промени во раководството
Foto

„УНИ Банка” АД Скопjе со промени во раководството

„УНИ Банка“ направи промени во оперативното раководство на финансиската институција. По 16 години работа во „УНИ Банка“, Коста Митровски се повлекува од позицијата на Главен Извршен директор и Претседател на Управниот Одбор на банката, сметано од 10.05.2019 година.

Раководството на „УНИ Банка“ е благодарно за придонесот на Митровски во развојот на банката, за долгогодишната работа во насока на зацврстување и докажување на институцијата како стабилен и сигурен партнер за клиентите и му посакува успех во понатамошните активности.

Работните обврски на Митровски ќе бидат распределени меѓу останатите тројца членови на УО и воедно Извршни директори на „УНИ Банка“ – Делчо Крстев, Владислав Хаџидинев и Милка Тодорова. 

„УНИ Банка“ е една од наjбрзорастечките компании во земјата, со активи од над 330 милиони евра и добивка од 4,35 милиони евра за 2018 година.

Комерцијален текст

 

 

 

 

0 Коментари

Остави коментари