Унеско одлучува дали Охрид ќе го префли во листата на региони со наследство во опасност
Foto

Унеско одлучува дали Охрид ќе го префли во листата на региони со наследство во опасност

По цел ден одлучување Унеско повторно не донесе одлука за охридскиот регион - расправата одложена за утре. Одлуката з атоа дали Охрид ќе биде префлен во листата на региони со наследство во опасност сега се најавува за утре.

86 организаци побараа охридското езеро да влезе во региони со загрозено наследство. Охридскиот градоначалник денеска реши да молчи, струшкиот дециден ги исполнил неговите обвррски.

Што ќе значи за Охрид доколку влезе на ластата на Унеско како регион со наследство во опасност? 

0 Коментари

Остави коментари