Уметноста во време на пандемија
Foto

Уметноста во време на пандемија

Година на искушенија - здравствени, економски, политички. Пандемијата го загрози општеството во сите пори. Падемијата на Ковид 19 беше разорна за економијата. Се бараа пари дома и во странство за да се ублажат штетите. Јавниот долг што ќе го враќаат идните генерации достигна рекорд. Ковид кризата удри по речиси сите сектори и дејности. Но, ја разбуди и креативноста. Уметниците со забавено темпо твореа, но не запреа. На политичката сцена - предвремени парламентарни избори. Македонија стана 30-та членка на НАТО, но Европската Унија не извиси.  Каде згрешивме? Збогум на 2020-та, една од историски најтешките години. По што ќе ја паметиме?

Гостуваат актерите Благоја Чоревски и Васил Зафирчев, економистот, професор Марјан Петревски и новинарот колумнист Љубиша Николовски.

0 Коментари

Остави коментари