Угриновска за ТВ 24: Образованието тоне, заради незаинтересираност или неможност на државата да вложи во студентите

Студентката Анисија Угриновска, до неодамна фронтмен на Организацијата за дијалог и афирмација на средношколците во емисијата 24 Отворено рече дека очекуваат како студенти да имаат квалитетна настава која ќе ги формира во успешни луѓе.

- Имаме очекување за квалитетна настава и да се подобро процесот за наоѓање на работа на дипломираните и да бидеме опремени со квалитет и вештини кои ги стекнуваме на факултетот. Сведоци сме дека образованието тоне, заради незаинтересираност или неможност на државата да вложи во студентите кои се силата на државата. Очекуваме да се инвестира во образованието. - вели Угриновска.