Угостителските услуги во март поскапи за 6.0 % во споредба со истиот месец лани

Угостителските услуги во март во споредба со февруари годинава се зголемени за 0.2 %, а во однос на март лани за а 6.0 %, соопшти Државниот завод за статистика. 

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0.3 % и Алкохолни пијалаци за 0.1 %.

Кумулативно, цените на угостителските услуги за периодот јануари – март 2024 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 6.2 %.