Тврдина на одмаздата

Бен Шелби вози до ранчот за добиток надвор од Форт Дефиенс, Аризона, барајќи го Џони Талон. Тој го запознава братот на Џони, Нед, кој го информира дека според писмото што Џони го напишал веднаш по завршувањето на Граѓанската војна, треба да си дојде дома. Нед открива дека Бен е слеп. Откако Бен му помага да избегаат двајца армиски ветерани кои сакаат да ги измамат Чарли и Нед при купување на добиток, Бен сугерира дека може да остане да го чека Џони и да им помогне на двајцата мажи да го водат ранчот.