ТВ 24 на граничниот премин Деве Баир - посебен безбедносен режим

Министерството за внатрешни работи активира посебен безбедносен режим и на граничниот премин Деве баир каде треба да помине бугарската делегација која е упатена кон Скопје односно да оддаде почит на великанот Гоце Делчев. Моторните возила за влез и излез од државата подлежат на детален преглед поради безбедност. Поголема фреквенција има за излез од Македонија а делегацијата се очекува во секој момент да ја помине границата.