ТУК: Континуирана финансиска поддршка за опстанок на туристичкиот сектор
Foto

ТУК: Континуирана финансиска поддршка за опстанок на туристичкиот сектор

Туристичко-угостителската комора апелира и во новиот пакет мерки да има континуитет за оние кои дадоа резулатати за овој сектор – осбено за мерките насосчени кон задржување на работните места. Од комората посочуваат дека овој сектор е со запрена или ограничена деловна активност што резултира со загуби и застој во работењето.

Во оваа се вработени  повеќе од 3 000 луѓе во околу 500 регистрирани правни субјекти. Статистиките за минатата година покажуваат драматичен раст на бројот на туристи, домашни и странски.

0 Коментари

Остави коментари