Трошановски за тв 24: Непостапување на институциите е доказ дека системот не функционира
Foto

Трошановски за тв 24: Непостапување на институциите е доказ дека системот не функционира

Комуникологот, Марко Трошановски во емисијата 24 анализа истакна дека не е толку во изјавите кои ги имапе владата за враќање на правдата и пресметка со криминалот, туку во пропуштање на институциите повторно да делуваат. Имавме и бегства од највисок профил пред две години на премиерот и двајцата вработени во УБК и институциите досега не научија од тие случаи.

„Сето тоа непостапување на институциите, ги прават граѓаните да бидат незадоволни, се гледа дека системот на функционира. Четири години поминаа, но ние не видовме конкретни мерки, односно наоди од некакви внатрешни анализи.“ - рече Трошановски.

Тој рече дека е потребна реформа на системот и луѓето се разочарани и си одат или прибегнуваат кон корупција.

0 Коментари

Остави коментари