Тркалезна маса за унапредување на изборните права на граѓаните со хендикеп
Foto

Тркалезна маса за унапредување на изборните права на граѓаните со хендикеп

Тркалезна маса на тема „Јакнење на интерсекторската соработка за унапредување на изборните права на граѓаните со хендикеп“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Интерпартиската парламентарна група за правата на лицата со хендикеп (ИППГ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Полио Плус како технички комитет на ИППГ.

 

-Изборното право на лицата со попреченост во процесот на донесување одлуки во државата. Во контекст на правото на политичко учество и според меѓународните стандарди за човекови права, правото да можеш да бираш, но и да бидеш избран, како што велат организаторите, е клучен елемент за реализирање на граѓанските и политичките права на граѓаните со попречност.

0 Коментари

Остави коментари