Трипуновски: Олово и кадмиум, тешки метали штетни за здравје се пронајдени во домат и крставица

Олово, кадмиум и арсен, тешки метали штетни за човековото здравје се пронајдени во домат и крставица, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Според партијата, анализите на определување на макро и микро елементи и елементи во трага, покажале присуство на тешки метали во дел од храната.