Тринаест камери

Младенците се вселуваат во нова куќа на другата страна на земјата и сфаќаат дека брачните проблеми всушност им се најмалата грижа. Живееле во незнаење дека нивниот мрачен и љубезен сопственик ги шпионирал од првиот ден. Во исчекување на раѓањето на нивното прво дете, младенците Рајан и Клер едвај чекаат да се вселат во нивниот нов дом, иако нивниот запуштен и премолчен сопственик Џералд е тотално морничав осаменик кој живее во близина. Сепак, наивниот пар не сфаќаат дека тивок набљудувач инсталирал скриени камери од затворено коло за да го следи секое нивно движење. Џералд постојано ги следи за да ги открие никакви тајни.