Трилинг: Зошто Тачи и ДПА одлучија да влезат во европскиот коалициски блок предводен од ДУИ?

Претседателот на ДПА, Мендух Тачи во гостувањето во „Трилинг“ порача дека „интегративниот процес е генералниот имунитет на оваа држава“. На прашањето што ги обедини со Ахмети, првиот човек на ДПА истакна дека главниот столб на успешноста на Пржинскиот договор се токму тие двајца. Актуелната директорка на УЈП и Заменик претседателка на СДСМ, Сања Лукаревска ја расчистува дилемата зошто не успеала актуелната гарнитура на СДСМ да ги валозира на, според нивните изјави, успешни политики. Дали сме жртви и поданици на новата моќ на поединци, одговара третиот гостин во емисијата, проф. д-р Калина Малеска, автор на книгата „Светот што го избрав“.