Трилинг - Што се крие зад одлуката на украинскиот бизнисмен Oнишченко да му се издаде македонското државјанство?

Што се крие зад одлуката на украинскиот бизнисмен Онишченко да му се издаде македонското државјанство и чија е одговорноста и покрај тоа што уште пред година и половина е ставен на американската црна листа? Што е поверојатно - во Паралментот да се обезбеди двотретинска поддршка за уставни промени или да се реализира барањето на ВМРО-ДПМНЕ за одржување на превремени избори? Ова се само мал дел од дилемите на кои одговара професорот и член на Советот за национална безбедноста Ненад Марковиќ.